Terug

Volg Hart van Nederland

Hulpdiensten houden grote antiterreuroefening in Keukenhof

112

22 mei 2019, 10:00

De politie en veiligheidsregio Den Haag houden woensdag een grote antiterrorismeoefening. In de Keukenhof in Lisse namen zo’n 250 personen deel aan een in scene gezette terreuractie die gaande was tussen de voorjaarsbloemen op een van de meest drukbezochte toeristische attracties van Nederland. Onder de vrijwilligers waren er tien zogenoemde lotus-slachtoffers en zo'n honderd mbo-scholieren. De toegesnelde agenten werden met een melding naar het park gelokt, bij aankomst kregen zij te horen dat het om een oefening gaat, zij moesten toen hun dienstwapen inwisselen voor een nepwapen. De oefening wordt, voor zover mogelijk, levensecht nagebootst. Dit betekent dat de vrijwilligers zich voordoen als lijk of als zwaargewonde.

Geen concrete dreiging

Rond 08.30 uur werden de toegangspoorten van de Keukenhof gesloten voor de oefening, niemand kan het terrein meer op of af. De 'daders' liepen nog vrij rond en maakte meer slachtoffers. In het park werden de slachtoffers van de terreuractie  'neergelegd'. Een schone taak voor de hulpdiensten om de verantwoordelijke op te pakken en de slachtoffers te assisteren en eerste hulp te verlenen. De veiligheidsdiensten zeggen dat er geen concrete dreiging is voor de Keukenhof. Er wordt nu gebruik gemaakt van het park omdat het drie dagen geleden dichtging voor dit seizoen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.