Terug

Volg Hart van Nederland

Nabestaanden Carlo 'teleurgesteld en vol vragen' na vrijlating hoofdverdachte fatale vechtpartij Mallorca

Nabestaanden Carlo 'teleurgesteld en vol vragen' na vrijlating hoofdverdachte fatale vechtpartij Mallorca

112

13 apr 2022, 12:42

De nabestaanden van Carlo Heuvelman die vorig jaar door uitgaansgeweld op Mallorca om het leven is gekomen zijn teleurgesteld in de beslissing van de rechtbank om hoofdverdachte Sanil B. (20) vrij te laten. Ze hebben vooral veel moeite met hoe alle Hilversumse verdachten zich opstellen. Die zeggen namelijk niet zeggen te weten wie verantwoordelijk is voor de fatale mishandeling.

"Cliënten zijn teleurgesteld in het oordeel van de rechter. Niet geschokt, maar wel teleurgesteld. Wat je ziet is dat de verdachten allemaal zeggen dat ze openheid van zaken willen geven, maar iedere kans aan zich laten voorbijgaan om dat te doen. En daarvoor lijken ze nu beloond te worden", reageert advocaat Edwin Bosch namens de nabestaanden.

'Uiterst belastend'

De nabestaanden van Heuvelman ervaren de zittingen tot nu als "uiterst belastend", zegt hun advocaat. "Juist door de opstelling van de verdachten. Op het moment dat je hoort wat er met je dierbare is gebeurd, krijg je antwoorden. Maar zodra het maar enigszins spannend wordt, slaan alle verdachten hier dicht. En daardoor blijven mijn cliënten met heel veel vragen over."

Woensdag besloot de rechtbank dat hoofdverdachte Sanil B. (20) op vrije voeten komt. B. zelf ontkent schuldig te zijn aan de fatale mishandeling. Hij was de enige verdachte van de negen Hilversumse verdachten die nog in voorarrest zat. Op zijn schoen is een DNA-spoor van Heuvelman gevonden. B. wordt behalve van doodslag ook verdacht van twee pogingen tot doodslag op de boulevard van de badplaats El Arenal.

De rechtbank begrijpt dat de nabestaanden van Heuvelman geschokt zijn dat alle verdachten op vrije voeten zijn. De rechtbank zei ook dat de verdenkingen tegen B. nog groot zijn. "Maar je bent verdachte. En de vraag of het ook bewezen kan worden verklaard, kan pas op zitting worden behandeld. De verwachting is dat er op de zitting nog het nodige debat over zal ontstaan", legde de rechtbank uit.

Strafproces

Het inhoudelijke strafproces begint op maandag 3 oktober. De rechtbank wil er zes of zeven zittingsdagen voor uittrekken. In mei, juni en juli wordt nog een groot aantal getuigen gehoord. Na de vorige zitting besloot de rechtbank dat nog 36 getuigen zouden worden gehoord, het gaat om (mede)verdachten, slachtoffers, leden van de vriendengroep van de verdachten en andere (oog)getuigen.

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.