Terug

Volg Hart van Nederland

Hoge celstraffen geëist voor moord op rapper Boechi

112

27 okt 2023, 22:10

Het Openbaar Ministerie op Curaçao heeft vrijdag hoge straffen geëist tegen twee verdachten van de moord op de Curaçaose rapper Boechi. Tegen de vermoedelijke schutter Christopher Z. is 22 jaar straf geëist, vermeende medeplichtige Churendi C. hoorde 19 jaar tegen zich eisen.

De Antilliaanse rapper Ruchendell Bonifacio Windster, die in Tilburg woonde, werd in de nacht van 9 december vorig jaar op Curaçao doodgeschoten.

De 24-jarige hoofdverdachte is een familielid van Boechi, hij zat samen met C. (44) in een auto die achter de rapper aan reed. Toen deze stopte bij een mobiel eettentje - een zogenoemde 'truk'i pan' - is Z. uitgestapt en op de auto af gelopen waarin Boechi zat. Volgens het OM heeft Z. de rapper op dat moment doodgeschoten.

Ontkenning

Z. zelf ontkende vrijdag tijdens de behandeling van de zaak, die de naam 'Hummer' heeft gekregen, dat hij iets met de moord te maken heeft. C. verklaarde echter tegen de rechter dat Z. na het lossen van de schoten iemand zou hebben gebeld en hebben gezegd dat 'de zaak is afgerond'.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.