Terug

Volg Hart van Nederland

Hijskraan stort in bij werkzaamheden in Utrecht, twee gewonden

112

12 dec 2022, 13:26

In Utrecht is een ongeluk gebeurd met een hijskraan. Dat meldt Veiligheidsregio Utrecht. Bij het ongeluk zijn twee gewonden gevallen.

Een woordvoerder van de veiligheidsregio vertelt aan Hart van Nederland dat de kraan een lading aan het optillen was toen de last naar beneden viel. De lading is terechtgekomen op twee mensen, die gewond raakten. Een van de slachtoffers zou bij het ongeval bekneld zijn geraakt.

Onder puin vandaan gehaald

De brandweer is onder meer met een specialistisch team uitgerukt om speciale hulp te verlenen. Ook een politiehelikopter verleent ondersteuning, aldus de politie. De slachtoffers zijn door de brandweer onder het puin vandaan gehaald en allebei naar het ziekenhuis gebracht. Ze maken het naar omstandigheden goed, aldus de veiligheidsregio.

Tekst gaat verder onder de foto

Koen Laureij hijskraan Utrecht

Koen Laureij hijskraan Utrecht

Hoe zwaar de verwondingen zijn, is nog niet bekend. Onder meer de Nederlandse Arbeidsinspectie gaat onderzoeken wat er precies is gebeurd en hoe de kraan geborgen kan worden. Ook wordt onderzocht hoe het gebouw weer stabiel kan worden gemaakt, aldus de veiligheidsregio.

Beeld: Koen Laureij

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.