Terug

Volg Hart van Nederland

Mogelijk heroïne-connectie in zaak McDonald's-moord in Zwolle

Mogelijk heroïne-connectie in zaak McDonald's-moord in Zwolle

112

20 apr 2022, 09:47

De verdachte Veysel U. die eind maart op klaarlichte dag twee broers in de McDonalds doodschoot in Zwolle ligt samen met zijn vader al tijden onder het vergrootglas van de politie. Dat meldt RTV Oost.

Volgens de regionale omroep is Veysel U. samen met zijn vader nauw betrokken zijn met de wietmaffia en lijkt er nu ook een heroïne-connectie te zijn.

Waarom de twee broers zijn doodgeschoten, is niet bekend. Maar verschillende bronnen melden aan RTV Oost dat het om een schuld zou gaan en dat één van de slachtoffers daarom een afspraak had in het restaurant. Hij had zijn broer meegenomen als bemiddelaar.

Criminele organisatie

Uit vertrouwelijke politiedocumenten blijkt dat de vader van de dader betrokken is geweest bij de 4M-zaak in de jaren '90. Een criminele organisatie van vier Turkse broers waarvan de achternaam met de letter 'M' begint.

De vader zou zijn levensmiddelengroothandel hebben gebruikt om geld wit te wassen uit de heroïnehandel van de vier Turkse broers die aan de top zouden staan van de op twee na grootste criminele organisatie in de jaren '90.

Ontvoering

Een van de slachtoffers die is doodgeschoten in de McDonalds is ooit geholpen met het geld van de vier Turkse broers. Volgens alevitische bronnen zou een van de doodgeschoten broers ontvoerd zijn in Parijs en met 300.000 gulden zijn vrijgekocht. Dat geld zou zijn broer, die mee ging om te bemiddelen, hebben geleend van de M-broers.

Bovenstaande reportage was eerder te zien bij Hart van Nederland.

ANP/RTV Oost

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.