Terug

Volg Hart van Nederland

Heftige dag voor politiepaarden in frontlinies Amsterdam en Eindhoven

Heftige dag voor politiepaarden in frontlinies Amsterdam en Eindhoven

112

24 jan 2021, 19:33

Niet alleen agenten zijn zondagmiddag belaagd en bekogeld, ook tientallen politiepaarden hebben een zware dag achter de rug. Verschillende paarden zijn gevallen en er zelfs een paard op de vlucht geslagen.

Bakstenen, golfballen en zelfs messen. Politieagenten én politiepaarden werden zondagmiddag bekogeld met alles wat los en vast zit. In Amsterdam en Eindhoven moest de politie in actie komen bij illegale demonstraties tegen het coronabeleid.

Politiepaarden belaagd
1:04
Politiepaarden belaagd

Paard gevlucht

De politiepaarden zijn niet ongeschonden uit de strijd gekomen. In Eindhoven is een wit politiepaard gevallen terwijl een agent op zijn rug zat. De groep politieagenten werd belaagd door relschoppers. Daarbij gleed ook een bruin politiepaard uit op de gladde stenen.

Het witte politiepaard is zelfs op de vlucht geslagen. Op beelden die circuleren op sociale media is te zien dat het paard helemaal alleen door de straten van Eindhoven galoppeert. Het paard is inmiddels gevangen en het paard en zijn berijder maken het allebei goed, meldt de politie zondagavond.

Amsterdam

Ook in Amsterdam hadden politiepaarden het zwaar. Er werd vuurwerk afgestoken en gegooid en net als in Eindhoven werden voorwerpen gegooid.

In beide steden werden ook honden ingezet door de politie. Ook zij werden bekogeld en hadden een zware dag.

Geen dieren inzetten bij rellen

Partij voor de Dieren in Eindhoven wil dat dieren niet meer ingezet worden bij dit soort ongeregeldheden. "Als het aan ons ligt worden er andere methoden voor oproerbeheersing ontwikkeld zodat paarden niet langer ingezet worden bij rellen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.