Terug

Volg Hart van Nederland

Guerilla-actiegroep 'Tyre Extinguishers' slaat weer toe, dit keer in Utrecht

112

27 jan 2024, 21:50

In het Utrechtse stadsdeel Leidsche Rijn troffen meerdere auto-eigenaren vrijdagochtend platte banden aan. Onder de ruitenwisser vonden ze een pamflet van de 'Tyre Extinguishers'. De actiegroep is tegen 4x4-auto's in stedelijke gebieden omdat ze te vervuilend zouden zijn. Daarom laten ze banden leeglopen.

In oktober 2022 sloegen de Tyre Extinguishers ook al toe, in Enschede. Die beelden zie je bovenaan. Volgens RTV Oost lieten activisten toen de banden van 41 SUV's leeglopen.

De Tyre Extinguishers lieten eerder al banden leeglopen in Den Haag, Amsterdam, Zwolle, Hengelo, Apeldoorn, Amersfoort en Utrecht. Volgens RTV Utrecht is het onduidelijk of het steeds dezelfde activisten zijn. De groep past de zogenaamde guerrilla-tactiek toe, waarbij zonder leiding of duidelijk aanspreekpunt tot actie wordt overgegaan.

Telegram-groep

RTV Utrecht dook in de Telegramgroep van de activisten. Daaruit blijkt dat ze internationaal actief zijn. De afgelopen weken hebben vooral Duitse auto-eigenaren het te verduren gehad, zo valt te lezen. 'Potsdam, Duitsland: nog eens 100 SUV's afgelopen nacht door de succesvolste Tyre Extinguish-groep', deelt de organisatie met de volgers.

RTV Utrecht

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.