Terug

Volg Hart van Nederland

Grote brand legt oud clubhuis voetbalvereniging DWS Amsterdam in de as

112

25 jan 2024, 07:55

In een sportcomplex aan de Seineweg in Amsterdam-Sloterdijk is woensdagavond laat een grote brand uitgebroken. Het vuur woedde in het voormalige clubhuis van voetbalvereniging DWS op Sportpark Spieringhorn. Rond 02.00 uur gaf de brandweer het sein brand meester, maar het nablussen gaat nog geruime tijd door.

Een persoon die rook had ingeademd moest voor behandeling naar het ziekenhuis, meldt de brandweer. Verder raakte niemand gewond.

Op beelden op sociale media is te zien dat bijna de hele bovenverdieping van het pand in brand stond en dat vlammen en rookwolken uit het dak opstegen. De brandweer waarschuwde omwonenden om ramen en deuren te sluiten als ze last hadden van de rook en om de ventilatie uit te schakelen.

'Pijnlijk om te zien'

De oorzaak van de brand is onbekend. Sportpark Spieringhorn wordt momenteel opnieuw ingericht. DWS speelt daarom sinds de zomer op Sportpark Sloten. Op X noemt de club, waar ooit Frank Rijkaard en Ruud Gullit speelden, de brand "droevig" en "pijnlijk om te zien". Het oude clubhuis was volgens de vereniging al een tijdje gekraakt.

Beeld: HFV / MizzleMedia

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.