Terug

Volg Hart van Nederland

Enorme uitslaande brand in restaurant Sint Nicolaasga 'lastig te bestrijden'

112

17 juli 2023, 11:03

In de vroege ochtenduren is een grote brand uitgebroken in een Indonesisch restaurant aan de Huisterheide in Sint Nicolaasga. Ondanks de inzet van talrijke brandweereenheden blijft de situatie zorgwekkend, en het blussen zal naar verwachting de rest van de dag in beslag nemen.

In de strijd tegen het vuur worden meerdere eenheden ingezet. Ondanks hun pogingen om de brand van binnenuit te bestrijden, zijn ze gedwongen zich terug te trekken vanwege de toenemende rook en het risico op instorten.

De brand is inmiddels uitslaand en het vuur bevindt zich in het plafond van het gebouw, wat de bluswerkzaamheden aanzienlijk bemoeilijkt. Er zijn plannen om een kraan in te zetten om het pand 'af te pellen' om effectiever te kunnen nablussen.

Waarschuwing voor rook

Er waren geen personen in het pand aanwezig toen de brand uitbrak. Brandweer Fryslân heeft opgeschakeld naar 'Zeer Grote Brand' vanwege de nabijheid van woningen naast het restaurant. De brandweer doet er alles aan om de aangrenzende panden te behouden en verdere schade te voorkomen.

"Bij de brand in Sint Nicolaasga komt rook vrij. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen. Rook is altijd gevaarlijk. BLIJF UIT DE ROOK!", waarschuwt Brandweer Fryslân op Twitter. De brandweer adviseert bewoners en omstanders uit de rook te blijven en het gebied te vermijden.

Op dit moment zijn er nog ruim 30 brandweermensen bezig om de brand te bestrijden. Er wordt verwacht dat de brandweer de rest van de dag bezig zal zijn om het vuur volledig te doven.

De oorzaak van de brand is nog onbekend en zal worden onderzocht zodra het veilig is om het pand te betreden.

Beeld: Jaring Rispens

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.