Terug

Volg Hart van Nederland

Grote brand in centrum Assen: restaurant in vlammen op

112

28 apr 2022, 06:53

In het centrum van Assen heeft donderdagochtend een grote brand gewoed in een restaurant. Het vuur was rond 09.00 uur onder controle, maar het pand aan de Rolderstraat is verwoest, zegt een woordvoerster van de Veiligheidsregio Drenthe. De brandweer wist te voorkomen dat het vuur oversloeg naar omliggende gebouwen.

De mensen die boven het restaurant woonden ontdekten het vuur rond 05.30 uur en stonden op tijd buiten. Drie mensen werden nagekeken door ambulancepersoneel omdat ze mogelijk rook hadden ingeademd, maar niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. Vanwege de rook die vrijkwam bij de brand werd een NL-alert verspreid in de omgeving.

Deel centrum afgesloten

Een deel van het centrum van Assen werd afgesloten vanwege de brand. De woordvoerster zegt dat die wegen snel weer worden vrijgegeven. Alleen de directe omgeving rond het restaurant waar de brand woedde blijft de komende uren nog dicht voor het nablussen. De brandweer haalde water uit de nabijgelegen vaart om het vuur onder controle te krijgen.

ANP

Beeld: Persbureau Meter

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.