Terug

Volg Hart van Nederland

'Gino (9) werd door Donny M. seksueel misbruikt en dezelfde avond omgebracht'

'Gino (9) werd door Donny M. seksueel misbruikt en dezelfde avond omgebracht'

112

12 sep 2022, 20:04

De 9-jarige Gino van der Straeten is volgens justitie, nadat hij begin juni werd ontvoerd in Kerkrade, seksueel misbruikt en nog dezelfde avond door Donny M. vermoord. Dat bevestigen verschillende bronnen maandag aan De Limburger.

Woensdag verschijnt de 22-jarige Donny M. voor eerst voor de rechter tijdens de eerste pro-formazitting in de zaak. "Er zijn vragen beantwoord waar de nabestaanden al lang op zaten te wachten, maar waarvan ze de antwoorden eigenlijk niet willen horen", zegt advocate Floor Oehlen, die samen met collega Phil Boonen de moeder en de zussen van Gino bijstaat, tegen De Limburger. Inhoudelijk willen ze nu niet reageren.

Uit onderzoek blijkt dat Gino al op de avond van zijn verdwijning is omgebracht. De familie van het jongetje is ingelicht over het onderzoek en de doodsoorzaak. Donny M. heeft inmiddels een betekenis afgelegd over het ontvoeren en doden van Gino. Het levenloze lichaam van het jongetje werd drie dagen na zijn vermissing op aanwijzing van Donny M. gevonden in een achtertuin in Geleen, op enkele tientallen meters van de woning van M.

Eerder veroordeeld

Donny M. is in 2015 al eens veroordeeld voor poging tot doodslag. De toen 15-jarige M. had toen vanaf een viaduct een stoeptegel naar een auto gegooid. Een psycholoog achtte de toen 15-jarige Donny M. zwakbegaafd. Hij stelde een autismespectrum- en een aandachtstekortstoornis bij de tiener vast. De jongen zou volgens de deskundige zeer kwetsbaar zijn en weinig leerbaar. Het gooien met de steen zou hem slechts verminderd kunnen worden toegerekend.

Na de dood van Gino werd bekend dat M. in het verleden door de rechtbank ook schuldig is bevonden aan het mishandelen van twee jongens van 7 en 10 jaar, en het seksueel misbruiken van een van hen, op 28 juni 2017.

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.