Terug

Volg Hart van Nederland

Bewoner zwaargewond geraakt door vuurwerkbom in flat Alphen, man aangehouden

112

31 dec 2020, 15:05

De politie heeft een 35-jarige man aangehouden voor betrokkenheid bij de ontploffing van een zware vuurwerkbom in een flat in Alphen aan den Rijn. Hierbij raakte ook een persoon gewond. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. De vuurwerkbom ontplofte rond 13.30 uur in een woning aan het Aïdaplein in Alphen aan den Rijn. Nadat het Team Explosieven Verkenning (TEV) van de politie bij doorzoeking van de woning meer explosief materiaal vond, werd de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ingeschakeld om het materiaal onschadelijk te maken. Het bleek te gaan om een restant illegaal vuurwerk, meldde de brandweer omstreeks 19.30 uur. Het spul wordt op een veilige locatie vernietigd.

Terug naar huis

De woningen op de begane grond en de eerste twee verdiepingen van het flatgebouw werden ontruimd en geëvacueerde bewoners in de buurt opgevangen. Rond 18.00 uur werd bekendgemaakt dat de meeste omwonenden terug naar huis konden. De bewoners van de panden naast en direct boven het appartement waar de explosie was, moesten wachten tot de EOD klaar was. De veiligheidsregio Hollands Midden meldde dat de explosie veel belangstellenden naar de flat lokte. Toeschouwers werden gemaand te vertrekken en anderen werden opgeroepen niet te komen kijken. "Kom niet hierheen, er is niets te zien en je brengt je eigen gezondheid in gevaar. Ook nu is het nog steeds coronatijd. Bij de opvanglocatie zijn we daar ook alert op."

Hart van Nederland is nu ook elke ochtend op tv! Van 6.30 tot 10.00 uur praten we je op SBS6 bij over het laatste nieuws uit Nederland en krijg je het laatste Shownieuws. In het weekend zijn we er van 7.00 tot 10.00 uur.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.