Terug

Volg Hart van Nederland

Gevangenismedewerker beschadigt condooms van gedetineerden, op staande voet ontslagen

112

26 jan 2024, 17:23

Een medewerker van de penitentiaire inrichting in Alphen aan den Rijn is op staande voet ontslagen nadat hij was betrapt op het beschadigen van condooms die aan gedetineerden worden verstrekt. De Dienst Justitiële Inrichtingen noemt het gedrag van de medewerker "volstrekt onacceptabel".

De PI verstrekt condooms aan gedetineerden bij het zogeheten bezoek zonder toezicht. In een verklaring stelt de DJI dat meteen na de ontdekking van de beschadigde condooms het Bureau Integriteit is gevraagd om onderzoek te doen naar het voorval "zodat we hopelijk een beter beeld krijgen van de omvang".

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Een woordvoerster van de DJI zegt niet te kunnen toelichten hoe de condooms waren beschadigd.

"Gedetineerden en hun bezoek zijn aan onze zorg toevertrouwd", meldt de DJI. "De directie en medewerkers van PI Alphen aan den Rijn zijn ontdaan dat dit is gebeurd.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.