Terug

Volg Hart van Nederland

Gestolen Maserati slaat over de kop midden in woonwijk

Gestolen Maserati slaat over de kop midden in woonwijk

112

17 apr 2022, 07:55

De zaterdagavond was een pijnlijke voor de eigenaar van een Maserati GranTurismo. Een dief gaat er met de auto vandoor, maar crasht op de Windvang in Blaricum. De dief ging er daarna te voet vandoor.

Volgens onze correspondent ter plaatse knalde de wagen tegen een boom, om daarna over de kop te slaan en op het dak te eindigen. De Italiaanse sportwagen is total loss en de ravage in de straat is dan ook groot. Overal liggen brokstukken, het linker voorwiel van de auto is afgebroken en ligt een paar meter verderop.

Vechtpartij met eigenaar

Het is onduidelijk wat er precies is gebeurd. Een correspondent ter plaatse meldt dat de eigenaar na een proefrit nog met de dief zou hebben gevochten, waarna de dief er met de bolide vandoor ging. Volgens enkele aanwezigen zou de auto van een garagebedrijf zijn. Het groene kenteken dat de auto draagt, een speciaal dealerkenteken, duidt daar ook op.

Er werd een Burgernetmelding uitgestuurd met daarin het signalement van de verdachte: een licht getinte man rond de dertig, met een baardje en een donkere jas. "Mogelijk is hij gewond." Mensen die iets hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie.

Maserati GranTurismo

De Maserati GranTurismo werd gebouwd tussen 2007 en 2019 en kwam in diverse varianten. De krachtigste versie, de MC Stradale, heeft een vermogen van 460 pk. De auto die in Blaricum op zijn kop eindigde, is waarschijnlijk een variant met een 4.2-liter V8, goed voor 405 pk. Vergelijkbare modellen kosten - afhankelijk van staat en kilometrage - zo'n 40.000 euro.

Beeld: Caspar Huurdeman

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.