Terug

Volg Hart van Nederland

Gerrit Krolbrug in Groningen geramd door schip: 'We hebben de brug niet gezien'

112

15 mei 2021, 08:43

Een Duits vrachtschip heeft vrijdagnacht de Gerrit Krolbrug in Groningen geramd. Ze hadden de brug niet gezien, vertelt een bemanningslid. De schipper is ondanks een negatieve blaastest toch aangehouden. Er zijn geen gewonden gevallen.

Het incident gebeurde net na middernacht. Buurtbewoner Tiedo Groeneveld laat weten een 'harde knal' te horen. Waarop hij een kijkje gaat nemen. "Toen zag ik dat de brug kapot was geramd. Wat is dit? De boot is gewoon door de brug heen gevaren", vertelt hij.

Het lijkt te gaan om het schip De Bodensee, een Duits vrachtschip. "Ik ben er naartoe gelopen en zag een bemanningslid dat bij de boeg stond. Ik vroeg in het Engels: Wat is er gebeurd? Hij zei: We hebben de brug gewoon niet gezien." De politie laat weten de schipper te hebben aangehouden, hij moet op het bureau een verklaring afleggen.

Niemand raakte gewond. Een scooterrijder die precies op dat moment op de brug reed, viel door de klap van zijn scooter maar kwam met de schrik vrij.

Gerrit Krolbrug

Op foto's is te zien dat de brug flinke schade aan het dek heeft overgehouden aan de aanvaring, ook is een stoplicht afgebroken. De brug blijft voorlopig afgesloten voor verkeer.

De Landelijke Eenheid onderzoekt hoe de aanvaring heeft kunnen gebeuren. Omdat het donker was, voer het schip op de radar. Mogelijk dat daar iets is misgegaan, zegt een woordvoerster van de Landelijke Eenheid.

Beeld: Persbureau Meter

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.