Terug

Volg Hart van Nederland

Gerrit betrapt katalysatordief op heterdaad onder auto: 'Hij schold me verrot'

Gerrit betrapt katalysatordief op heterdaad onder auto: 'Hij schold me verrot'

112

23 apr 2022, 22:40

Een vreemd gezicht als Gerrit de Vree uit Apeldoorn vanaf zijn balkon naar beneden kijkt. De Vree ziet een man onder de auto van zijn overbuurman bezig met een slijptol. Hij twijfelt geen moment betrapt de man op heterdaad.

De Apeldoorner zit nog steeds vol adrenaline als hij erover vertelt. De man onder de auto van zijn overbuurman doet hem denken aan een televisie-uitzending van een paar maanden terug. "Ik zag in Opsporing Verzocht een reportage over katalysatordieven en dus twijfelde ik geen moment en liep naar beneden."

De dief is dan bijna klaar, maar de Vree neemt daar geen genoegen mee en confronteert hem. "Ik vroeg wat hij aan het doen was, maar de man riep: 'Rot op!'."

Overbuurman

Nadat hij de politie heeft gebeld gaat De Vree polshoogte nemen bij zijn overbuurman. Die is verbaasd en gaat meteen naar zijn auto. "Die kon bijna niet meer rijden. De dief is er dus met de katalysator en de slijptol vandoor gegaan. Mijn overbuurman zit met een schadepost van honderden euro's. Echt zo brutaal", zegt De Vree.

De auto is dus total loss en de dief was inmiddels verdwenen. "Hij is met zijn spullen naar een industrieterrein gegaan en is zo weten te ontkomen van de politie", aldus De Vree. "Zij waren te druk met het opmaken van een proces verbaal."

Dader gepakt

Sinds het voorval eind maart was de dader op de vlucht en dus ging De Vree zelf op onderzoek uit. "Het bleef toch in mijn hoofd zitten en ik dacht de dief een paar keer te zijn tegengekomen in de wijk." Dat hoeft sinds afgelopen donderdag niet meer, want de politie heeft de dief nu eindelijk te pakken weten te krijgen.

Inmiddels kan De Vree weer rustig slapen, maar hij vindt het vooral rot voor zijn overbuurman. "Hij zit met een kapotte auto en moet zelf voor de schade opdraaien."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.