Terug

Volg Hart van Nederland

Gedetineerde smokkelt geladen vuurwapen gevangenis binnen, justitie doet onderzoek

Gedetineerde smokkelt geladen vuurwapen gevangenis binnen, justitie doet onderzoek

112

15 mei 2023, 13:04

De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) doet onderzoek naar een incident bij de penitentiaire inrichting in Leeuwarden. Een gedetineerde die daar zou worden opgesloten, bleek een geladen vuurwapen bij zich te hebben. Bij binnenkomst in de gevangenis, vond het personeel het wapen verstopt in de kleding van de man.

Het incident vond plaats op 11 april, maar kwam maandagochtend naar buiten via de Leeuwarder Courant. Volgens de krant gaat het om een man die in Noord-Holland was gearresteerd. Vermoedelijk is hij daarna niet goed gefouilleerd voordat hij naar de gevangenis werd overgebracht.

Volgens justitie heeft het personeel van de penitentiaire inrichting direct alarm geslagen nadat het vuurwapen was gevonden. De politie heeft het wapen voor onderzoek in beslag genomen. De gevangene werd aangehouden en verhoord.

Strafcel

De gedetineerde moest veertien dagen in een strafcel zitten vanwege het incident. Dit is een afzonderlijke cel waarbij geen contact met andere gedetineerden mogelijk is. Tijdens een verblijf in de strafcel mogen gevangenen ook niet deelnemen aan het dagprogramma.

Het nieuws kan nog niet bevestigd worden door een woordvoerder van justitie, omdat het onderzoek nog bezig is. Over de reden van de arrestatie kan de woordvoerder om die reden niets zeggen.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.