Terug

Volg Hart van Nederland

Gecrashte vrachtwagen ligt dwars over A1, hele snelweg dicht

Gecrashte vrachtwagen ligt dwars over A1, hele snelweg dicht

112

27 juni 2023, 21:22

Een gekantelde vrachtwagen zorgt voor grote vertraging op de A1 richting Hengelo. De trailer ligt met lading en al dwars over de rijbaan, waardoor alle rijstroken zijn afgezet. De berging zal tot middernacht duren, meldt Rijkswaterstaat.

Door een nog onbekende oorzaak is de vrachtwagen inclusief zijn lading van 24 ton cement dwars over de A1 komen te liggen. Het incident gebeurde dinsdagmiddag rond 17.45 uur tussen Bathmen en Lochem. Wegwerkers is met man en macht bezig de weg zo snel mogelijk vrij te maken, dit zal waarschijnlijk nog tot middernacht duren. De file groeide tot kilometers lang en de vertraging liep op tot meer dan een uur.

Avondklus

De lading cement is rond 20.00 uur door bergers weggehaald, waardoor zij nu kunnen beginnen met het overeind zetten van de vrachtwagen. Rond 22.00 uur hoopt Rijkswaterstaat een eerste rijstrook vrij te kunnen geven om het verkeer opgang te laten komen. Tot dan is er een omleiding ingesteld vanaf knooppunt Beekbergen: via de A50, A28 en A37. "Rij je richting de Duitse grens? Rij dan om via knooppunt Beekbergen", adviseert Rijkswaterstaat.

Beeld: Rijkswaterstaat

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.