Terug

Volg Hart van Nederland

Gebieden rond Hedel blijven veiligheidsrisicogebied wegens afpersingszaak fruitbedrijf

Gebieden rond Hedel blijven veiligheidsrisicogebied wegens afpersingszaak fruitbedrijf

112

2 juli 2021, 10:30

Gebieden in de Gelderse gemeente Maasdriel blijven aangewezen als veiligheidsrisicogebied. In Hedel, dat deel uitmaakt van de gemeente Maasdriel, is een fruitbedrijf gevestigd waar een omvangrijke afpersingszaak speelt. Het eerdere besluit onder meer de gebieden rondom de op- en afritten van de A2 als veiligheidsrisicogebied aan te wijzen, zou vrijdagochtend aflopen, maar is nu verlengd tot en met 31 augustus, meldt de gemeente.

Behalve de op- en afritten gaat het ook om de gebieden rondom de Hedelse brug en een rotonde. De politie mag op die locaties preventief fouilleren. De afgelopen tijd hield de politie regelmatig controles bij de A2 in Hedel. Daarbij werden honderden auto’s gecontroleerd. Bij twee van die acties werden vuurwapens gevonden en mensen aangehouden.

Medewerkers fruitbedrijf al sinds 2019 bedreigd

Medewerkers van het fruitbedrijf De Groot Fresh Group in Hedel worden al sinds mei 2019 bedreigd. Toen werd een lading cocaïne aangetroffen in een van de fruittransporten en lichtte het fruitbedrijf de politie in. Afpersers eisten via sms-berichten een vergoeding voor de geleden schade van 1,5 miljoen euro. Na de poging tot afpersing en het oppakken van de hoofdverdachte kregen (ex-)medewerkers en familieleden van het fruitbedrijf te maken met geweld. Zo werd een handgranaat tegen de woning van een zoon van een directielid gegooid en werd brand gesticht bij twee ex-medewerkers, die gewond raakten.

Drie woningen beschoten

In het voorjaar werden in korte tijd drie woningen in de gemeente Maasdriel beschoten, waarop de burgemeester besloot tot het instellen van het veiligheidsrisicogebied.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.