Terug

Volg Hart van Nederland

FVD'er Van Meijeren alsnog voor rechter om snorren door rood

FVD'er Van Meijeren alsnog voor rechter om snorren door rood

112

24 mrt 2023, 06:29

Kamerlid Gideon van Meijeren van Forum voor Democratie moet vrijdag alsnog voor de politierechter verschijnen voor rijden door rood licht met zijn snorfiets, terwijl zijn rijbewijs eerder door de rechter was afgenomen.

Van Meijeren werd in december 2021 aangehouden. Het Kamerlid was eerder zijn rijbewijs al kwijtgeraakt doordat hij had geweigerd mee te werken aan een blaastest. Hij weigerde die omdat hij zich op dat moment door de politie geïntimideerd voelde. Van Meijeren heeft naar eigen zeggen het idee dat hij de laatste tijd door de politie hinderlijk wordt achtervolgd en lastiggevallen.

De 34-jarige politicus zegt zich er niet bewust van te zijn dat hij door rood licht heeft gereden. Ook wist het Kamerlid niet dat je zonder rijbewijs niet op een snorfiets mag rijden, maar hij erkent dat hij dat had moeten weten.

'Spelen met de openbaarheid'

Aanvankelijk moest Van Meijeren in december voor de rechter verschijnen, maar zijn advocaat vroeg om aanhouding van de zaak. Vijf minuten voordat de rechter zou beslissen dat de strafzaak zou worden uitgesteld, mailde Van Meijeren dat hij tóch wilde komen.

De officier van justitie was hier kritisch over en zei te vermoeden dat Van Meijeren dit bewust deed omdat hij geen media-aandacht voor zijn zaak wil: "Mijn voorgevoel is dat meneer met de openbaarheid aan het spelen is."

Van Meijeren is naast Kamerlid ook gemeenteraadslid in Den Haag en nog even Statenlid in de provincie Zuid-Holland. Bij de Provinciale Statenverkiezingen was hij lijstduwer.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.