Terug

Volg Hart van Nederland

Crematie gaat fout: ovendeur sluit niet, ruimte vol rook

Crematie gaat fout: ovendeur sluit niet, ruimte vol rook

112

5 apr 2022, 19:56

De hulpdiensten in het Gelderse Etten zijn aan het begin van de avond uitgerukt voor een opmerkelijke melding. Door een brand in een crematorium is er flink wat rook vrijgekomen.

Bij het crematorium aan de Zeddamseweg vond rond 18.00 uur een crematie plaats. Door nog onbekende oorzaak ging de deur van de verbrandingsoven niet goed dicht. Hierdoor vulde de ruimte zich langzaam met zwarte rook.

“Het is nog niet duidelijk hoe dat heeft kunnen gebeuren", zegt een woordvoerder van Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland tegen Hart van Nederland. "Het kan zijn dat er technische problemen waren met de oven of dat de deur niet snel genoeg dichtging. Maar dat kunnen we niet bevestigen."

Ovendeur gesloten

Om de rooktonwikkeling te beperken tot de ovenruimte sloten medewerkers van het crematorium de deur van de ruimte af, de brandweer heeft vervolgens de deur geforceerd om weer toegang te krijgen tot de bron van de rookontwikkeling.

“De hulpdienst heeft toen handmatig de deur van de oven weten te sluiten, en daarmee was het gevaar geweken.” De brandweer heeft vervolgens het pand geventileerd om alle rook uit het pand te krijgen.

Volgens een correspondent ter plaatse sloegen er ook vlammen vanuit de oven naar buiten, maar dat kan de woordvoerder desgevraagd niet bevestigen.

Geen gewonden

Een medewerker van het crematorium is ter plaatse gecontroleerd door de toegesnelde ambulancepersoneel. Zij stond dichtbij de oven toen het misging. Na de controle kon ze naar huis. Het andere personeel raakten niet gewond.

Er was geen uitvaartdienst bezig toen de brand uitbrak. Bij de Veiligheidsregio was het niet bekend of er ook nog nabestaanden is het pand aanwezig waren.

Beeld: SPS Media

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.