Terug

Volg Hart van Nederland

Flatbewoners Soest opgeschrikt na steekpartij ontsnapte tbs'er: 'Haar zoontje was ook thuis'

Flatbewoners Soest opgeschrikt na steekpartij ontsnapte tbs'er: 'Haar zoontje was ook thuis'

112

1 dec 2022, 10:44

Buren van de 27-jarige vrouw die woensdagmiddag werd neergestoken door een ontsnapte tbs'er zijn in shock. De 31-jarige man ontsnapte 's ochtends tijdens begeleid verlof uit de Pompekliniek in Nijmegen. Rond het middaguur was hij in Soest, waar hij het slachtoffer meerdere keren in haar woning neerstak. Vervolgens sloeg hij op de vlucht. "Het was vreselijk, mijn kinderen hebben het ook gezien."

Rond 13.25 uur kwamen er meerdere telefoontjes binnen bij de politie in Utrecht van een ernstig incident in een woning aan de Smitsweg. Daar vond de politie de zwaargewonde vrouw, die meerdere keren was gestoken. "Ik hoorde een vrouw om hulp schreeuwen", vertelt een buurman woensdagavond aan Hart van Nederland. "Ze zei dat ze het benauwd had en dacht dat ze dood ging."

Terwijl hij samen met zijn vrouw met doekjes het bloeden probeert te stelpen, belt hij de politie. Nadat de ambulance er is, ontfermt het tweetal zich over het zoontje van het slachtoffer. "Hij was ook thuis", vertelt de buurman. "Dat is een vriendje van mijn zoon." Ook zijn eigen kinderen zijn op dat moment thuis en krijgen het voorval mee. "Dat was vreselijk."

Aanhouding in Bergschenhoek

Een speciaal politieteam was al naar de gevluchte delinquent op zoek. Na de steekpartij werd een grote zoekactie opgezet met meerdere eenheden van de politie. Vlak daarna werd de verdachte in Bergschenhoek gevonden.

De vrouw is overgebracht naar het ziekenhuis. Haar toestand is stabiel, aldus de politie. Wat de relatie tussen de tbs'er en de vrouw is, is nog niet duidelijk. "Het is niet reëel om te denken dat dit willekeurig was", aldus een woordvoerder. "Toevalligheid is niet het scenario waar we vanuit gaan."

Tbs'er zat vast voor doodslag

De tbs'er zat sinds 2018 vast voor doodslag, meldt een woordvoerder van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). Hij kreeg acht jaar cel en tbs opgelegd. In 2019 kwam hij in de Pompekliniek terecht. Waarom hij na één jaar al in de kliniek terechtkwam, is niet bekend.

De DJI zal gaan onderzoeken of de procedures rond het begeleid verlof goed zijn verlopen; dat is volgens de woordvoerder standaard. "Een wereld waarin we dit 100 procent kunnen uitsluiten zal nooit bestaan", zegt hij hier wel bij. Een woordvoerder van de Pompekliniek liet eerder al weten dat het nog onbekend is of er op de korte termijn maatregelen genomen zullen worden, zoals bijvoorbeeld het intrekken van verloven.

Mogelijke neef van Sherwin Benshomin Windster

Afgelopen juni ontsnapten er ook al twee tbs'ers uit de Pompekliniek. Dat deden ze via een gat in het hek dat rondom de kliniek staat. Een derde persoon heeft met een slijptol een gat in het hek gemaakt. Vlakbij de omheining stond een auto klaar, waarmee ze op de vlucht sloegen. Een van beide mannen, Sherwin Benshomin Windster, is nog steeds niet teruggevonden. Hij staat sinds deze maand op de Nationale Opsporingslijst. Volgens de Telegraaf is de 31-jarige man die woensdag ontsnapte een neef van Sherwin. 

ANP / Hart van Nederland

Beeld: Caspar Huurdeman

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.