Terug

Volg Hart van Nederland

FIOD vindt miljoenen illegale sigaretten in Limburgse woning, bewoner opgepakt

FIOD vindt miljoenen illegale sigaretten in Limburgse woning, bewoner opgepakt

112

1 apr 2022, 13:46

Een 53-jarige man uit het Limburgse Baexem is opgepakt omdat hij verdacht wordt van het bezitten van een grote hoeveelheid illegale sigaretten, zo meldt de FIOD. De aanhouding heeft volgens een woordvoerster van de opsporingsdienst niets te maken met de ontdekking van een grote sigarettenfabriek in het eveneens Limburgse Herkenbosch, waar de FIOD donderdag melding van deed.

De man uit Baexem werd woensdag opgepakt, aldus de FIOD. Bij het doorzoeken van zijn woning en een naastgelegen loods en een andere woning en garagebox in Swalmen, werden onder meer 18,4 miljoen sigaretten, wapens en 53.000 euro aan contant geld gevonden. Ook troffen speurders een motorboot, een auto, 149 flesjes namaakparfum, vervalste merkjassen en nepviagra aan.

De loods van de man is vermoedelijk gebruikt als opslagplaats voor de sigaretten, aldus de FIOD. Het pand in Swalmen werd waarschijnlijk gebruikt als verkooppunt. De dienst sluit meer aanhoudingen niet uit.

Grootste illegale sigarettenbedrijf ooit

In Herkenbosch werd deze week de grootste illegale sigarettenfabriek ooit ontdekt. De speurders vonden zo’n 150.000 kilo tabak, waarmee vermoedelijk voor 20 tot 25 miljoen euro aan accijnzen werd ontdoken.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.