Terug

Volg Hart van Nederland

Felle uitslaande brand verwoest Beachclub Bloomingdale in Overveen

112

21 mei 2023, 07:17

In strandtent Beachclub Bloomingdale aan de Zeeweg in Overveen is in de nacht van zaterdag op zondag brand uitgebroken. Volgens de woordvoerder Stefanie van Waardenburg van veiligheidsregio Kennemerland gaat het om een "grote uitslaande brand".

"De brandweer spreekt zelfs van een zeer grote brand. Dat betekent dat er veel materieel, personeel en water nodig zijn. We hebben daarom een watertransport opgezet", vertelt ze. Om de hulpdiensten de ruimte te geven om te kunnen blussen is in de ochtend de Zeeweg afgesloten voor overig verkeer.

Geen gewonden

Volgens de woordvoerder zijn er geen gewonden gevallen en was er niemand aanwezig. "De strandtent moet als verloren beschouwd worden. De brandweer zorgt er nu voor dat het vuur niet overslaat naar de omgeving." Het naastgelegen gebouw van de trampoline vereniging heeft wel schade, maar is gered.

Beachclub Bloomingdale staat bekend om de grote feesten die er werden gehouden door organisator ID&T. Het entertainmentbedrijf liet het strandpaviljoen in 2002 bouwen.

De vlammen en rook trekken deze ochtend veel aandacht. Op de boulevard staan mensen te kijken en er is ook personeel van het paviljoen aanwezig. Het moment van de brand is extra wrang omdat het strandseizoen net is begonnen.

Veel verdriet

De eigenaren van Bloomingdale in Bloemendaal aan Zee voelen "grote verbijstering en veel verdriet" over het afbranden van hun bekende strandpaviljoen. Op hun Facebookpagina bedanken ze mensen voor hun steun en medeleven. De brandweer heeft het vuur in de loop van de ochtend kunnen blussen. Naar verwachting kunnen bezoekers einde ochtend de Zeeweg weer in. Over de oorzaak van de brand is op dit moment niets bekend. Politie en brandweer starten zondagmiddag met het onderzoek.

Bij daglicht is de ravage duidelijk zichtbaar.

Bij daglicht is de ravage duidelijk zichtbaar.

Beeld: Michel van Bergen

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.