Terug

Volg Hart van Nederland

Felle brand verwoest dak van Chinees restaurant Bovenkarspel

Felle brand verwoest dak van Chinees restaurant Bovenkarspel

112

24 dec 2020, 10:21

Een Chinees afhaalrestaurant in Bovenkarspel heeft donderdagochtend flinke schade opgelopen door een felle brand. Het vuur is inmiddels onder controle, hoewel er niemand gewond is geraakt, is de schade aan het pand groot. De brand brak rond 06.00 uur uit bij Aziatisch restaurant Hoo Wah. De brandweer rukte uit met drie bluswagens en een hoogwerker om de vlammen te bedwingen. Het vuur dreigde over te slaan naar de naastgelegen pizzeria. Door de inzet van de hulpdienst werd dat voorkomen. https://twitter.com/vrnhn/status/1341987962838523904

Nablussen

Het dak van het Chinese restaurant lijkt compleet te zijn verwoest. De brandweer blust donderdagochtend nog de smeulende delen van het dak na, om zo te voorkomen dat het vuur weer oplaait. De naastgelegen panden worden geventileerd en de gedupeerden van het getroffen pand worden bijgestaan bij het afhandelen van de schade. Om genoeg ruimte te creëren voor de hulpdiensten is de wekelijkse markt in Bovenkarspel verplaatst naar het naastgelegen Stationsplein.

'Kom niet kijken!'

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. De brandweer heeft op Twitter meerdere gevraagd om vooral niet te komen kijken bij de brand, dit zodat de hulpdiensten niet gehinderd worden tijdens de bluswerkzaamheden en om de verspreiding van corona tegen te gaan. https://twitter.com/vrnhn/status/1341979218104754177

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.