Terug

Volg Hart van Nederland

Familie doodgestoken Rainée geschokt om filmpje van verdachte in gevangenis: 'Kapot van'

112

16 mei 2023, 20:09

De familie van de doodgestoken Rainée Laveist is verbijsterd nu een filmpje is opgedoken waarin de verdachte lachend vanuit de gevangenis reageert op de strafeis van het Openbaar Ministerie (OM). De 17-jarige Middelburger hoorde 18 maanden cel en jeugd-tbs tegen zich eisen.

In de video is te zien dat de verdachte breeduit lacht en de eis belachelijk maakt. Hij zegt meermaals 'chieng', wat straattaal is voor 'klein'. Daarmee wil hij zeggen dat hij de straf heel laag vindt. De persoon die filmt zegt "voor een m" Waarbij 'm' waarschijnlijk staat voor 'moord'.

Een woordvoerder zegt namens de familie van Rainée dat ze er erg van geschrokken zijn:

Familie doodgestoken Rainée geschokt om filmpje van verdachte in gevangenis: 'Kapot van'
1:29
Familie doodgestoken Rainée geschokt om filmpje van verdachte in gevangenis: 'Kapot van'

Ze hebben de video meermaals toegestuurd gekregen. "Ze zijn er helemaal kapot, we zoeken eigenlijk naar de juiste woorden om onze verbijstering weer te geven."

Een woordvoerder van het OM laat aan Hart van Nederland weten dat de video een "respectloze actie richting de familie is". "We snappen dat zij pijn hebben", aldus de woordvoerder. Het OM stelt een onderzoek in en gaat zich beraden op stappen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.