Terug

Volg Hart van Nederland

EOD haalt explosief uit woning Almere

112

14 mei 2023, 20:40

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft zondag een explosief verwijderd uit een woning in Almere. Het wordt ergens anders veilig tot ontploffing gebracht, laat een woordvoerder van de politie weten. Voor zover bekend is nog niemand aangehouden.

Het explosief werd na politieonderzoek gevonden in het huis aan de Kornwierde, in stadsdeel Almere Haven. Uit voorzorg werden naast de EOD ook de brandweer en de ambulancedienst opgeroepen, maar zij hoefden niet in actie te komen.

Toen de EOD klaar was, werd de situatie weer normaal voor buurtbewoners. De politie doet verder onderzoek naar de herkomst van het explosief. Om wat voor materiaal het precies ging, wil de politie nog niet zeggen in belang van het onderzoek.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.