Terug

Volg Hart van Nederland

Explosie op klaarlichte dag in Rotterdam-Zuid

112

27 sep 2023, 19:36

In de reeks van meer dan honderd explosies die dit jaar al in Rotterdam zijn geweest, is er woensdag een nieuw dieptepunt bereikt. In de middag heeft er een explosie plaatsgevonden op klaarlichte dag bij een portiek in Rotterdam-Zuid. Klein detail: dit is de derde keer in slechts een paar dagen tijd dat de politie naar de Tarwewijk gaat voor een incident.

Woensdag aan het einde van de middag wordt de explosie gehoord in de Groepstraat. De portiek is beschadigd, maar niemand is gewond geraakt. Naar wat de knal precies heeft veroorzaakt, doet de politie nog onderzoek. "We hebben in ieder geval geen ontstekingsdraad gevonden, maar of het dan vuurwerk of iets anders is geweest weten we nog niet", laat een woordvoerder weten.

Brutaal

Het tijdstip van de explosie wijkt af van de andere van dit hele jaar. De politie noemt de actie ook 'brutaal'. Doordat dezelfde portiek een dag eerder is beklad, stond er sinds woensdagochtend een mobiliteitscamera. Slechts een paar uur later is het dus raak in de straat. "Die camera moet veel opgenomen hebben, dus dat is de belangrijkste bron waar wij naar kijken."

In een speeltuin in dezelfde straat werd dit weekend nog een handgranaat gevonden, toen kinderen er mee aan het spelen waren. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie moest ter plaatse komen.

Beeld: W.Duivestein & Media TV

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.