Terug

Volg Hart van Nederland

Explosie bij winkelcentrum Arnhem waar verdachte pakketjes lagen

112

9 juni 2023, 06:21

Bij een horecazaak in een winkelcentrum in Arnhem-Zuid heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een explosie plaatsgevonden. Bij dezelfde eetgelegenheid werd donderdagochtend, net als bij een ander eetcafé in het winkelcentrum, een verdacht pakketje gevonden. De politie onderzoekt of er een verband is. Bij de politie kwamen vrijdag rond 03.45 uur meldingen binnen van harde knallen. Daarop startte de politie een onderzoek in en rond het winkelcentrum aan het Elderveldplein.

Twee weken dicht

Burgemeester Ahmed Marcouch besloot donderdag om de twee eetcafés waar de verdachte pakketjes eerder die dag zijn gevonden voor twee weken te sluiten. Het gaat om de zaken Sofram en Diner 66.

"Voorop staat voor mij altijd de opdracht in Arnhem de bewoners, winkeliers en bezoekers zoveel als mogelijk veiligheid te bieden", liet Marcouch weten. "Ons doel is de rust en openbare orde in de wijk terug te brengen." Ook zei hij de vergunningen van de twee zaken in te trekken mocht dat nodig zijn.

Inhoud pakketjes nog onbekend

De politie vermoedt dat er in ieder geval twee personen betrokken zijn bij het neerleggen van twee verdachte pakketjes maar onderzoekt dat nog. Het is niet bekend of ze explosieven bevatten. Bij beide eetgelegenheden is eerder verschillende keren sprake geweest van brandstichting. Het is onduidelijk of de zaken verband houden met elkaar.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.