Terug

Volg Hart van Nederland

EOD vindt opnieuw explosief in Limburg, niemand aangehouden

112

28 dec 2023, 21:34

Nadat de politie woensdagavond in het Limburgse dorp Urmond een explosief in een woning had gevonden, hebben leden van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) donderdag opnieuw een explosief in een Zuid-Limburgse woning gevonden, nu in Beek. De EOD brengt het explosieve materiaal later donderdagavond tot ontploffing, maakte de politie bekend. In Beek is niemand aangehouden.

De politie viel de woning aan de Kennedylaan in Beek donderdagavond binnen na doorzoekingen in een woning aan de Burgemeester Kurversstraat in Urmond en een doorzoeking van een auto in Geleen, woensdagavond.

Explosieven en doorzoekingen in Urmond en Geleen

Het in Urmond gevonden explosieve materiaal is donderdagochtend gecontroleerd tot ontploffing gebracht. Er is in Urmond een verdachte aangehouden. Het zou gaan om de bewoner van het pand. In Geleen werd woensdagavond een auto doorzocht. Daarin bleek een gasalarmpistool en verdacht materiaal te liggen, waarvan nog wordt onderzocht wat het precies is.

De woordvoerster van de politie kon niet zeggen wat voor explosieven gevonden zijn in Urmond en Beek. Eerder liet de politie weten dat het niet om vuurwerk zou gaan.

Woning ontruimd

In Urmond werden na de vondst van de explosieven vijftien naburige woningen voor de zekerheid ontruimd. In Beek hoefden donderdag geen omliggende woningen ontruimd te worden, aldus de politie.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.