Terug

Volg Hart van Nederland

Enorme ravage na verwoestende brand bij Gelderse voetbalclub: 'Medewerkers zijn in tranen'

112

19 juni 2021, 13:11

Een grote brand in de kantine bij amateurvoetbalclub SCP in het Gelderse Puiflijk heeft voor veel schade gezorgd. De brand ontstond in de vroege zaterdagochtend rond de klok van 06.15 uur.

De brandweer trof de brand onder flinke rook aan. Binnen twintig minuten kon het sein brandmeester worden gegeven, maar de schade is groot. "Zoals ik het zie total loss", zegt een woordvoerder van de veiligheidsregio Gelderland-Zuid.

'Medewerkers in tranen'

Bij SCP hakt de brand er flink in. "Een drama wat hier gebeurd is. Ik werd gebeld door een ander bestuurslid met de melding dat alles in brand stond. Ben direct hierheen gekomen", vertelt Marcel van der Velden geschrokken, bestuurslid van de voetbalclub.

Het gaat de mensen bij SCP niet in de koude kleren zitten. "Medewerkers van de kantine stonden in tranen. Het gaat ons ontzettend aan het hart. We zijn een kleine club, allemaal vrijwilligers. De kantine was twee jaar geleden helemaal vernieuwd."

Feestelijke dag wordt drama

Het had een feestelijke dag moeten worden in Puiflijk. Het seizoen werd namelijk afgesloten voor de jeugd, en het was al zo zwaar voor de club dit jaar vanwege de coronacrisis. "Vandaag zou de afsluiting zijn om met de teams en leiders een frietje te eten in de kantine. De kinderen zullen ook teleurgesteld zijn. Dadelijk gaan we met het bestuur en de stichting om de tafel hoe we dit gaan aanpakken", zegt Van der Velden.

Het bestuurslid vreest dat de kantine een tijd niet gebruikt kan worden. "Het zal een tijdje duren voordat het in orde is."

Inzamelingsactie

Om de club een hart onder de riem te steken zamelen buurtbewoners en leden van de club geld in om het clubgebouw weer op te bouwen. Oud-voorzitter van de amateurclub, Ramon Postulart heeft de actie opgezet. Hij hoopt 600.000 euro op te halen. De eerste duizenden euro's stromen zaterdagochtend, enkele uren na de brand, al binnen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.