Terug

Volg Hart van Nederland

Flinke brand in pand Zoetermeer, brandweer redt twee personen van dak

Flinke brand in pand Zoetermeer, brandweer redt twee personen van dak

112

17 apr 2023, 17:19

Er woedt op dit moment een flinke brand in een leegstaand pand aan de Boerhaavelaan in Zoetermeer. Bij de brand komt veel dikke zwarte rook vrij. Omwonenden zijn doormiddel van twee NL-Alerts gewaarschuwd om ramen en deuren gesloten te houden. De brand is nog altijd niet onder controle. Volgens een woordvoerder van de brandweer gaat dat nog uren duren.

De brand is uitslaand aan de achterkant van het pand en de rookwolken zijn in de wijde omgeving te zien. De brandweer heeft twee personen van het dak gered, zij zijn naar het ziekenhuis gebracht voor controle. Het is voor de hulpdiensten nog niet duidelijk wat het duo op het dak deed.

Slooppand

Het pand waar de brand woedt is een slooppand, hoe de brand kon ontstaan is nog onbekend. De brandweer is momenteel bezig om de brand van buitenaf te bestrijden, omdat er nog onduidelijkheid bestaat over de veiligheid binnenin het pand.

De Afrikaweg is wegens de rook in beide richtingen afgesloten, meldt de veiligheidsregio. Deze ligt parallel aan de Boerhaavelaan. Om hulpdiensten ruimte te geven is ook die straat afgesloten.

Bezorgde telefoontjes

De brand is dus fors uitslaand, waardoor de rookontwikkeling oploopt. Daarom is er aan het begin van de avond een tweede NL-Alert verstuurd. Rijkswaterstaat gaf eerder al aan dat door de brand veel rook over de A12 bij Zoetermeer heen vloog. "Het verkeer heeft er gelukkig niet heel veel last van", aldus Rijkswaterstaat.

Daarentegen krijgt de meldkamer van de brandweer telefoontjes binnen van bezorgde omwonenden die willen weten of de sportactiviteiten buiten door kunnen gaan. De veiligheidsregio laat weten dat er geen aanleiding is om die stil te laten leggen. Meetploegen van de brandweer hebben metingen uitgevoerd. Er zijn hierbij geen gevaarlijke concentraties gevonden. Wel kan er hinder- en stankoverlast zijn.

Afgelopen nacht was er ook al een enorme brand in Zoetermeer. Bij die brand is een boerderij in vlammen opgegaan:

ANP/Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.