Terug

Volg Hart van Nederland

Honderden biggetjes en zeugen omgekomen bij brand in varkensstal Groningse Beerta

112

6 juni 2023, 17:02

Bij een brand op een varkensboerderij in het Groningse dorp Beerta zijn dinsdag twee- tot driehonderd varkens omgekomen, volgens een eerste schatting van de brandweer. Een deel van de biggen en zeugen in de schuren kon gered worden.

Het vuur brak rond 15.30 uur uit bij het bedrijf Hamletz aan de Ulsderweg in een van de schuren, waar volgens de brandweer zo'n drie- tot vierhonderd biggen en zeugen aanwezig waren. Daarbij kwam veel rook vrij. De brand sloeg daarna over naar een tweede schuur op het terrein. Een persoon is met brandwonden naar het ziekenhuis gebracht. Een schuur is volledig uitgebrand, de tweede deels.

Vanwege de brand werd het treinverkeer tussen Groningen en Leer (Duitsland) stilgelegd. Ook werden de op- en afritten van de A7 bij Beerta afgesloten. Even na 19.00 uur was de brand onder controle. De brandweer verwacht nog enkele uren bezig te zijn met nablussen.

Stalbranden

Twee weken geleden was er een grote brand in de stal van een agrarisch bedrijf in Reusel (Noord-Brabant) waarbij 3000 varkens omkwamen. Begin april was er in Sint-Oedenrode (eveneens Noord-Brabant) ook een grote stalbrand, waar zo'n 9000 varkens omkwamen.

Hart van Nederland/ANP

Beeld: Persbureau Meter

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.