Terug

Volg Hart van Nederland

Eindhovenaar (37) overleden aan verwondingen door ontplofte petanquebal

Eindhovenaar (37) overleden aan verwondingen door ontplofte petanquebal

112

19 mei 2023, 16:02

Een 37-jarige man uit Eindhoven, die afgelopen weekend zwaargewond raakte door een ontploffende petanquebal tijdens een vrijgezellenfeest in de Belgische Ardennen, is overleden aan zijn verwondingen. Zijn familie heeft dit trieste nieuws bevestigd, zo meldt het AD.

De groep vrienden uit Nederland was samengekomen in Rivage, een plaats vlakbij het bekende racecircuit Spa-Francorchamps, voor een gezellig weekend. Maar het plezierige samenzijn veranderde in een nachtmerrie toen een van de petanqueballen die in de vuurkorf lagen, plotseling ontplofte. De 37-jarige Eindhovenaar werd door de scherven geraakt in zijn hoofd en raakte levensgevaarlijk gewond.

'Granaateffect'

Volgens de politie van Stavelot-Malmedy had de ontploffing een "granaateffect". "Toen de bal ontplofte, kwamen er bij iemand slingerende stukken achter in de schedel terecht", vertelden ze aan verschillende media. "Het moet een indrukwekkende knal zijn geweest. De getroffen man heeft veel bloed verloren."

De Eindhovenaar werd met spoed per helikopter naar het universitair ziekenhuis in Luik gebracht, waar hij vocht voor zijn leven. Donderdag verloor hij de strijd en overleed aan zijn verwondingen. Een tweede Nederlander raakte ook gewond bij de explosie. Deze man, iets jonger dan de overleden Eindhovenaar, liep lichte brandwonden op en werd ter plekke verzorgd.

Verklaring van familie

De tragedie heeft de familie en vrienden van de overleden man in diepe rouw achtergelaten. "We zijn geschokt door het plotselinge overlijden. Hij zal enorm gemist worden", zeiden ze in een verklaring aan het AD. Ze vragen ook om hun privacy te respecteren in deze moeilijke tijd.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.