Terug

Volg Hart van Nederland

Dronken automobilist die Jesse (20) doodreed krijgt 3,5 jaar cel

112

28 mrt 2024, 16:20

De rechtbank in Alkmaar heeft de 30-jarige Danny V. uit Heerhugowaard donderdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar en negen maanden. Hij krijgt daarnaast een rijverbod van vijf jaar.

V. reed eind 2021 in het Noord-Hollandse Oudkarspel onder invloed van alcohol een groepje fietsers aan. Vier van hen raakten ernstig gewond. Een vijfde slachtoffer, de 20-jarige Jesse, overleed zes dagen later in het ziekenhuis.

Het ongeval had plaats in de late namiddag van 12 december 2021. Op de Voorburggracht in Oudkarspel raakte V. bij een inhaalmanoeuvre een groep fietsers. Hij reed na de aanrijding door, maar was snel opgespoord omdat hij bij de klap een van zijn kentekenplaten had verloren.

Nabestaanden geschokt

De familie van Jesse probeert het leven weer op te pakken, maar volgens moeder Mariëlle "gaat dat bijna niet". De periode in het ziekenhuis noemt ze een "nachtmerrie": "We mochten hem nog snel een kus geven voordat hij de operatie in ging. Nooit meer vergeet ik de blik van de verpleegkundigen en de artsen."

"Je bent de moordenaar van Jesse", zei zijn moeder terwijl ze de verdachte in de rechtbank recht in de ogen aankeek. "We hebben Jesse voor onze ogen zien stikken. Happend naar adem. Dat beeld gaat nooit meer van ons netvlies. Ons kind. Dood. Door jouw schuld."

Tegen V. was door de officier van justitie twee weken geleden vijf jaar celstraf, een rijverbod van zes jaar en een boete van 1000 euro geëist.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.