Terug

Volg Hart van Nederland

Douane vindt ruim 1200 kilo cocaïne tussen aluminiumfolie

Douane vindt ruim 1200 kilo cocaïne tussen aluminiumfolie

112

23 dec 2020, 19:25

De douane heeft dinsdag 1213 kilo cocaïne gevonden bij een controle in de haven van Rotterdam. De drugs waren verstopt in een container uit Brazilië met verpakkingsmaterialen. De cocaïne zat in twintig haspels aluminiumfolie en heeft volgens het Openbaar Ministerie (OM) een straatwaarde van ruim 90 miljoen euro. De lading was bestemd voor een bedrijf in Rotterdam. Of het bedrijf betrokken was bij de smokkel, is niet bekendgemaakt. De gevonden partij drugs is vernietigd, aldus het OM. Het HARC-team, een samenwerkingsverband van FIOD, douane, Zeehavenpolitie en het OM, doet verder onderzoek naar de zaak. Eerder deze maand onderschepte de douane in de haven van Rotterdam in een aantal dagen tijd 4128 kilo drugs. Toen ging het om een straatwaarde van ruim 309 miljoen euro en werden vier arrestaties verricht. ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.