Terug

Volg Hart van Nederland

Douane onderschept forse ladingen cocaïne in Rotterdamse haven

Douane onderschept forse ladingen cocaïne in Rotterdamse haven

112

13 nov 2023, 18:06

De douane in de Rotterdamse haven heeft zondag een partij cocaïne van meer dan 1000 kilo onderschept. Dit volgt op een eerdere vondst van 550 kilo cocaïne tijdens een controle op 2 november. De totale waarde van de twee partijen wordt geschat op meer dan 117 miljoen euro, zegt het Openbaar Ministerie.

De eerste partij werd aangetroffen in een container uit Brazilië, bestemd voor een bedrijf in Oostenrijk. De drugs waren verborgen in grote containerzakken met magnesiumoxide. Dat middel wordt vaak gebruikt om maagklachten tegen te gaan.

Eerder dit jaar trof de douane ook al meer dan 1000 kilo cocaïne aan in de haven van Vlissingen:

Douane treft enorme hoeveelheid coke in haven Vlissingen
0:26
Douane treft enorme hoeveelheid coke in haven Vlissingen

Daarnaast vonden douaniers coke in een container met tweedehandsauto's. De auto's waren verscheept vanuit de Verenigde Staten en via Panama in Rotterdam aangekomen, met als eindbestemming Litouwen. De drugs lagen bovenop vier auto's.

Volgens het OM hebben de bedrijven waarnaar de containers waren verzonden waarschijnlijk geen betrokkenheid bij de smokkel.

30.000 kilo

De douane heeft tussen januari en juni van dit jaar 29.702 kilo aan cocaïne in beslag genomen. Het meeste komt binnen via de havens (28.843 kilo), de rest wordt ontdekt op luchthavens (859 kilo).

Cocaïne is veruit de drugs die het vaakst wordt onderschept. De één na meest onderschepte drugs is marihuana. Daarvan is, in de eerste zes maanden van dit jaar, ruim 600 kilo van gevonden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.