Terug

Volg Hart van Nederland

Doodslag niet bewezen: lagere straf voor doodschoppen pakketbezorger Hoogvliet

112

26 jan 2024, 11:34

Het gerechtshof in Den Haag heeft vrijdag in hoger beroep een aanzienlijk lagere straf opgelegd aan een 31-jarige man die op 21 februari 2022 in Rotterdam-Hoogvliet een fataal afgelopen confrontatie aanging met een 42-jarige pakketbezorger.

Na een eis van tien jaar legde het hof de man vijf jaar cel op. Volgens het hof is doodslag niet bewezen, zoals het Openbaar Ministerie stelde. De verdachte, Yassin el B., heeft het slachtoffer niet opzettelijk gedood, vindt het hof.

Zware mishandeling met de dood als gevolg is volgens het hof wel bewezen. Dat vond de rechtbank in Rotterdam destijds ook, maar die kwam tot een straf van acht jaar cel.

Deurbel werkte niet

De PostNL-bezorger had een pakketje willen afleveren bij de verdachte in Rotterdam-Hoogvliet. Diens deurbel werkte niet door een stroomstoring. El B. zat op het pakketje te wachten en ging de bezorger achterna. Deze wilde het pakket niet meer afgeven, omdat het reeds was afgemeld in het systeem.

Daarop ontstond een woordenwisseling en vervolgens een gevecht, dat eindigde met een volgens het hof "zeer harde trap", waardoor het slachtoffer ten val kwam. Zijn hoofd sloeg op het wegdek, met een schedelbasisfractuur en hersenletsel als gevolg. De bezorger overleed op 1 maart 2022.

De val is de man fataal geworden, aldus het hof. De rechter verwierp het verweer van de verdachte dat hij de pakketbezorger uit zelfverdediging te lijf was gegaan.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.