Terug

Volg Hart van Nederland

Dodelijke schietpartij McDonald's in Zwolle was 'gerichte actie', verdachte vast voor moord

Dodelijke schietpartij McDonald's in Zwolle was 'gerichte actie', verdachte vast voor moord

112

1 apr 2022, 11:45

De 32-jarige verdachte van de dodelijke schietpartij in een McDonald's in Zwolle, waarbij twee mannen om het leven kwamen, wordt verdacht van moord. Op basis van een verklaring die hij heeft afgelegd, gaan politie en het Openbaar Ministerie uit van een "gerichte actie" door de verdachte.

De man uit Arnhem wordt vrijdagmiddag voorgeleid voor de rechter-commissaris van de rechtbank Overijssel. Die bepaalt of de verdachte langer vast blijft zitten. De verdachte zit momenteel in beperkingen, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Twee broers overleden

De schietpartij vond woensdagavond rond 18:00 uur plaats in een McDonald's aan de Floresstraat in Zwolle. Een ooggetuige vertelde woensdagavond aan Hart van Nederland dat de verdachte het restaurant binnenliep, eerst eten bestelde, aan een tafeltje ging zitten en vervolgens meerdere keren schoot op de twee mannen. Beide mannen, twee Turks-Koerdische broers van 57 en 62 jaar oud, kwamen daarbij om het leven.

De aangehouden verdachte meldde zich woensdagavond laat zelf bij het politiebureau in Deventer. De man komt uit de omgeving van Arnhem.

Restaurant voorlopig dicht

Het restaurant is sinds de schietpartij gesloten. Een woordvoerder van McDonald's laat vrijdag weten dat het restaurant eerst in orde moet worden gemaakt voor het weer open kan. "Er is van alles gebeurd binnen, dus je kunt je voorstellen dat er eerst herstelwerkzaamheden moeten gebeuren voor we weer open kunnen."

Wanneer het filiaal weer open gaat, is nog onduidelijk. "Voorlopig blijft het nog gesloten", aldus de woordvoerster. "Onze eerste zorg gaat naar onze medewerkers. Die zijn erg aangeslagen na het incident."

Hart van Nederland / ANP | Bovenstaande video was eerder te zien in Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.