Terug

Volg Hart van Nederland

Docent in Heerlen opgepakt op verdenking ontucht met minderjarige leerling

Docent in Heerlen opgepakt op verdenking ontucht met minderjarige leerling

112

20 apr 2022, 19:51

Een docent van het Vista College in Heerlen is aangehouden op verdenking van ontucht met een minderjarige. De inmiddels geschorste docent zat vorige week drie dagen vast en is weer op vrije voeten gesteld, maar blijft verdachte.

Dat blijkt uit mededelingen van woordvoersters van het Vista College en van de politie naar aanleiding van berichtgeving op 1Limburg woensdag.

Aangifte door oud-studente

De man gaf les op het voortgezet algemeen volwassenenonderwijs (vavo) in Heerlen. Na een melding van een oud-studente over een of meer incidenten in het leerjaar 2016 - 2017 werd hij vorige maand vanwege 'ernstig grensoverschrijdend gedrag' geschorst. Zowel de oud-studente als de school deden vervolgens aangifte bij de politie.

Volgens de politie gaat het om een man uit de Zuid-Limburgse gemeente Eijsden-Margraten. Het onderzoek loopt nog, aldus de woordvoerster, maar verder wil de politie er in verband met de privacy niets over zeggen. Ook de woordvoerster van het Vista College wil geen verdere informatie geven. "De zaak ligt nu bij de politie", licht ze toe.

Derde geschorste docent

Het gaat volgens de woordvoerster van het Vista College inmiddels om de derde docent van de opleiding die in enkele maanden tijd is geschorst vanwege grensoverschrijdend gedrag. In februari werden twee docenten op non-actief gezet. Tegen beiden loopt een onderzoek.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.