Terug

Volg Hart van Nederland

Dieren dood en medewerkers van dierenkliniek onwel na ruiken vreemde lucht

Dieren dood en medewerkers van dierenkliniek onwel na ruiken vreemde lucht

112

19 okt 2022, 15:11

Bij een dierenkliniek in de Amsterdamse wijk IJburg zijn woensdagochtend verschillende dieren overleden en werd ook een vreemde lucht geroken. In eerste instantie leek er een verband te zijn tussen de vreemde lucht en het overlijden van de dieren, maar de brandweer zegt dat er waarschijnlijk toch geen connectie is.

De getroffen vogels en konijnen zouden een natuurlijke dood zijn gestorven. Een woordvoerster van de kliniek zei eerder dat de dieren er al slecht aan toe waren.

Twee medewerkers klaagden over hoofdpijn en misselijkheid. Zij hoefden niet te worden nagekeken door ambulancepersoneel maar waren wel geschrokken, zegt een brandweerwoordvoerder in een nadere uitleg van het incident. De nog levende dieren in de kliniek zijn door medewerkers van de dierenambulance uit het pand gehaald.

Niets verdachts gevonden

Waar de vreemde lucht vandaan is gekomen en waardoor die werd veroorzaakt, is niet duidelijk. Volgens de woordvoerster van de praktijk heeft de brandweer overal metingen verricht en is er niets verdachts gevonden.

De brandweer zegt dat er sterk werd gedacht aan koolmonoxide (CO), maar dat metingen dat niet hebben aangetoond. De kliniek heeft de tip gekregen te ventileren en een CO-melder te installeren.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.