Terug

Volg Hart van Nederland

Collega van ontucht-directeur Stichting Kanjer Wens: 'Mijn kind is ook alleen met hem geweest'

Collega van ontucht-directeur Stichting Kanjer Wens: 'Mijn kind is ook alleen met hem geweest'

112

18 juni 2023, 19:02

Het bericht over het misbruik kwam als een grote schok voor Marlou*, die vrijwilliger was bij Stichting Kanjer Wens. De oud-directeur van deze stichting - die wensen van zieke kinderen vervulde - staat komende week voor de rechter. Hij zou ontucht hebben gepleegd met kinderen en kinderporno in zijn bezit gehad hebben. Marlou kent verdachte Peter V. goed.

Marlou vertelt: "Ik ben me rot geschrokken, net als de rest. Ik heb vrij intens wensdagen met hem meegemaakt, mijn zoontje is ook ooit een keer mee geweest naar een voetbalwedstrijd. En als zoiets bekend wordt, dan schrik je en denk je: ' Oh nee, mijn kind is ook alleen met hem geweest, het zal toch niet?' Het bericht kwam echt als een klap in mijn gezicht."

Kanjer Wens was jarenlang actief in het vervullen van dromen van ernstig zieke kinderen. Marlou en Peter hebben de stichting samen opgezet in 2017. Om de grote hoeveelheid werk die het organiseren van wensdagen met zich meebracht, deed Marlou al snel een stapje terug. Peter V. is de kar gaan trekken en Marlou bleef zijdelings betrokken.

Luister hier wat Marlou dacht toen haar collega aangehouden werd voor ontucht met kinderen:

Nooit vergeven

Ook gezinnen die een 'kanjerwensdag' voor hun zieke kind deden, zijn geschrokken. Maar de stichting zelf was een goeie stichting, zegt Marlou daarover. "We hebben heel veel kinderen geholpen. De kinderen hebben wel de dag van hun leven gehad. Er zijn zoveel goeie dingen gedaan. En dat wordt nu compleet ondergesneeuwd door dit nare verhaal. Ik zal het hem nooit vergeven als blijkt dat hij het gedaan heeft."

*De naam Marlou is gefingeerd

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.