Terug

Volg Hart van Nederland

Buren schrikken wakker van waarschuwingsschoten bij politieactie in Dieren

Buren schrikken wakker van waarschuwingsschoten bij politieactie in Dieren

112

27 apr 2022, 19:53

Spanning en sensatie in het Gelderse Dieren afgelopen nacht: in een straat waar het normaal zo rustig is, werden bewoners ruw uit hun slaap gehaald door een politieactie. Er vielen zelfs waarschuwingsschoten om de verdachte uit zijn huis te dwingen.

Eerder op dinsdagavond zou een man op de Dierense kermis anderen hebben bedreigd met een vuurwapen. Daarna vertrok hij in een auto naar een huis aan de Kruisstraat. Het was voor de politie echter een koud kunstje op het kenteken na te trekken. Omdat de man mogelijk vuurwapengevaarlijk was stelde de politie zich verdekt op in de straat.

Meekijken vanuit slaapkamer

De buren konden de heftige politieactie live vanuit hun slaapkamer volgen. "We werden om twee uur 's nachts wakker door geluiden in de straat. Toen ik uit het raam keek zag ik dat er politie stond", vertelt een buurvrouw aan Hart van Nederland. "Ik dacht: gebeurt dit nu écht in Dieren?"

Met een megafoon en getrokken wapens probeerden agenten contact te krijgen met de verdachte. "Ze riepen dingen als: kom naar buiten met je handen op je rug", aldus de buurvrouw. "Ik dacht: wat is er hier aan de hand? Ik meende ook nog een van de twee waarschuwingsschot te horen." Na die politieschoten gaf een man zich over.

Een tweede man die ook binnen in het huis was werkte echter minder goed mee. Een buurman zag de tweede arrestatie gebeuren vanuit zijn slaapkamerraam. "Het was een hoop gedoe om die tweede man uit de woning te krijgen", blikt hij terug. "Gelukkig gebeurde het in de nacht en niet overdag als er mensen door de straat lopen."

'Een hele vriendelijke man'

Na de actie doorzochten agenten de woning, maar er werd geen vuurwapen gevonden. Een van de twee opgepakte mannen is inmiddels weer op vrije, volgens de politie hij was niet betrokken bij de bedreiging op de kermise. De andere verdachte zit nog wel vast, het gaat om de 45-jarige bewoner van het huis.

Voor sommigen in de wijk komt het als een verrassing dat juist deze buurman is gearresteerd. Normaal hebben ze namelijk geen last van hem. "Het is een hele vriendelijke man, ik verwacht het totaal niet", zegt een omwonende. De buurvrouw is nog steeds verbaasd: Je verwacht dit soort taferelen gewoon niet in de straat. Normaal is het zo rustig hier."

Beeld: SPS Media

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.