Terug

Volg Hart van Nederland

Buurt leeft mee met Ans (77) die eerst een aanrijding en toen een inbraak meemaakte

112

21 sep 2023, 19:24

De 77-jarige Ans die eerst gewond raakte bij een beroving en waarbij een paar weken later werd ingebroken, krijgt veel steun vanuit het hele land. Ze krijgt honderden kaarten en ook buurtbewoners staan voor haar klaar. "Heel erg wat er is gebeurd."

Ans uit Den Haag raakte zwaargewond nadat ze vorige maand werd beroofd van haar tas en vervolgens werd aangereden door de dader. Ze belandde in het ziekenhuis, maar tijd om te herstellen heeft ze niet, want een paar weken later wordt tot overmaat van ramp ook nog eens haar huis leeggehaald.

'Beneden alle peil'

"We hebben geprobeerd om het zo simpel mogelijk te vertellen en het klein te houden", vertelt haar dochter Desiree aan Hart van Nederland. "Maar ze vroeg zelf al waar de ketting van haar moeder en de ring die ze van mijn vader heeft gekregen waren. Dat is eigenlijk nog veel erger. Je spullen kun je vervangen, maar emotionele waarde krijg je niet terug."

De buurt is geschokt. "Heel erg wat er is gebeurd", reageert een winkeleigenaar. Een buurtbewoner noemt het "beneden alle peil". Iemand anders zegt: "Het feit dat iemand overvallen wordt op straat om zijn spulletjes af te pakken dat is al vreselijk. Als er dan ook nog ingebroken wordt... dat is wel heel verdrietig."

Familie vindt steun

Gelukkig krijgen Ans en haar familie veel steun. Tijdens haar verjaardag komt burgemeester Jan van Zanen op bezoek in het ziekenhuis en inmiddels hebben ze ruim 500 kaarten ontvangen. "Het is verschrikkelijk, maar het is niet zo dat we enorme wraakgevoelens hebben. We zijn vooral verdrietig. We hopen dat zij snel herstelt en het zou wel genoegdoening geven als de dader passend gestraft wordt", besluit Desiree.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.