Terug

Volg Hart van Nederland

Brokstukken op drukke Amsterdamse winkelstraat na explosie bij shoarmazaak

112

9 aug 2023, 09:44

Door een explosie bij een shoarmazaak aan de Leidsestraat in Amsterdam liggen brokstukken verspreid over de bekende drukke winkelstraat. Twee verdachten zijn aanhouden in verband met het incident, zo meldt de politie Amsterdam op X, voorheen Twitter.

De klap was om kwart over vijf op de vroege woensdagochtend, een moment waarop normaal gesproken weinig of geen mensen meer in de straat zijn. De shoarmazaak zelf raakte zwaar beschadigd, en ook naastgelegen gebouwen liepen schade op, zoals gebarsten ramen. Op de straat liggen veel glasscherven.

Afgezet

Duiven maken gulzig gebruik van het voedsel en etensbakjes die overal verspreid liggen, maar het is niet meteen duidelijk of deze er liggen vanwege de explosie of dat zij er liggen als gevolg van de gebruikelijke Amsterdamse uitgaanssfeer.

De winkelstraat is afgezet voor onderzoek. Bij het incident zijn geen gewonden gevallen.

Twee explosies

De hoofdstad werd woensdagochtend ook door een andere explosie getroffen. Dat incident vond plaats bij een bekende sportschool in Amsterdam-West.

Beeld: HFV/Mizzle Media

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.