Terug

Volg Hart van Nederland

Brandweer haalt man (21) in kritieke toestand uit water bij zwemplas Den Bosch

112

26 juni 2023, 08:00

Duikers van de brandweer hebben zondagavond een man van 21 jaar uit het water gehaald bij een zwemplas in Den Bosch. De man was kort daarvoor vermist geraakt. Hulpdiensten werden opgetrommeld om de man te vinden.

Volgens een correspondent is het slachtoffer een jonge man, afkomstig uit een AZC in Schijndel. De man was samen met een andere persoon aanwezig bij de Zuiderplas in het zuiden van de Brabantse plaats toen ze rond 22.30 uur besloten om een duik te nemen. Toen hij niet meer boven water kwam, sloeg zijn vriend alarm bij de hulpdiensten.

Veel hulpdiensten

Onder andere duikers van de brandweer waren snel ter plaatse en wisten na een half uur de man te vinden en uit het water te halen. Een traumahelikopter landde op het strand om medische bijstand te verlenen. Ondanks het late tijdstip trok de reddingsactie veel toeschouwers, die zich verzamelden op het strand. Ze werden op afstand gehouden door de hulpdiensten.

Nadat de man was gereanimeerd, werd hij in kritieke toestand overgebracht naar het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen.

Beeld: Bart Meesters

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.