Terug

Volg Hart van Nederland

Brand op terrein 'asielhotel' in Albergen, politie doet onderzoek

112

29 aug 2022, 09:07

Op het terrein van 'asielhotel' 't Elshuis in Albergen heeft de nacht van zondag op maandag brand gewoed. Het vuur is inmiddels weer uit en was niet in het hotel zelf, maar wel op het terrein. De politie laat weten onderzoek te doen naar de brand.

Maandag dient een kort geding over de verkoop van het hotel, aangespannen door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) tegen de eigenares van het hotel. Zij wil van de verkoop af omdat het volgens haar van tevoren niet duidelijk was dat er 150 tot 300 asielzoekers en/of statushouders in het hotel gehuisvest zouden worden. Volgens het COA is daar echter, sinds het eerste contact in april, altijd duidelijkheid over geweest.

Onrust en protesten

Het bericht dat het COA een hotel in Albergen, dat onder Tubbergen valt, had gekocht om daar asielzoekers onder te brengen, zorgde voor veel onrust en protesten in de gemeente. Zo werd er meerdere dagen geprotesteerd bij het hotel. De aankoop was volgens de gemeente zonder hun medeweten gedaan.

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland

ANP

Beeld: SPS Media

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.