Terug

Volg Hart van Nederland

Brand in hoge woontoren Nijmegen: acht verdiepingen ontruimd

112

12 sep 2023, 09:16

Aan de Spoorstraat in Nijmegen heeft dinsdagochtend een brand gewoed in een woning op de tiende verdieping van een woontoren. De brandweer schaalde snel op naar 'grote brand' en vervolgens naar GRIP 1, wat aangeeft dat vanwege de complexiteit van het bestrijden van de brand coördinatie met verschillende hulpverleningsdiensten nodig was.

Rond 4:42 uur kwam de melding van de brand in een keuken in de hoge woontoren. Vanwege de rookontwikkeling besloot de brandweer tot de ontruiming van in totaal acht verdiepingen. Deze bewoners werden voor hun veiligheid tijdelijk ondergebracht in het hoofdkantoor van de politie in Nijmegen.

De brand is inmiddels uit en er zijn geen gewonden gevallen, zo laat de Veiligheidsregio weten. De brandweer is nu alle ontruimde appartementen aan het controleren op koolmonoxide. Daarna zullen de appartementen weer worden vrijgegeven voor de bewoners.

Beeld: SPS Media

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.