Terug

Volg Hart van Nederland

Bloemen en tranen bij het spoor voor overleden pizzabezorger Roy (17)

Bloemen en tranen bij het spoor voor overleden pizzabezorger Roy (17)

112

5 juni 2023, 16:27

Vrienden, klasgenoten en teamgenoten van de 17-jarige Roy leggen maandagochtend bloemen bij de spoorwegovergang waar hij zondagmiddag op een trein botste. Roy overleefde de klap niet.

Roy was aan het werk als pizzabezorger voor New York Pizza toen hij met zijn scooter op een passerende trein botste op de Kerkhoflaan in Emmen. Hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

"Wat we weten is dat de slagbomen op het moment van de aanrijding dicht waren", vertelt de politie aan Hart van Nederland. Hoewel de exacte oorzaak van het incident nog wordt onderzocht, gaat de politie uit van een noodlottig ongeval. "Veel mensen hebben het ongeluk zien gebeuren. Voor hen is slachtofferhulp ingeschakeld", aldus de woordvoerder.

Beste koerier

De eigenaar van New York Pizza, waar Roy werkte, is diep geschokt door het ongeluk. "Het is altijd mijn grootste angst geweest dat er iets zou gebeuren met een personeelslid", vertelt hij aan Dagblad van het Noorden.

Het restaurant is op maandag dicht en wil een herdenkingsmoment houden voor "een van de beste koeriers", zoals hij de jongen omschrijft. Ook bij de voetbalclub waar Roy keeper was, SC Angelslo, is maandagavond vanaf 18:00 uur een moment waarop mensen hem kunnen herdenken, laten ze aan de krant weten.

Beeld: Persbureau Meter

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.