Terug

Volg Hart van Nederland

Bijna zeven ton schadevergoeding voor door hoofd geschoten Kezban

112

17 mei 2023, 17:06

De 29-jarige man die Kezban Geijs door het hoofd heeft geschoten moet van de civiele rechter haar een enorme schadevergoeding betalen. In totaal moet hij bijna zeven ton, om precies te zijn 670.000 euro, overmaken. De uitspraak staat los van de strafzaak die nog tegen de man uit Domburg loopt.

Dat schrijft Omroep Zeeland. De belangrijkste reden waarom hij dit bedrag moet ophoesten van de rechter is omdat Kezban door het schietincident arbeidsvermogen heeft verloren. Ze kan namelijk niet meer aan de slag bij het verpleeghuis in Vlissingen waar ze vroeger werkte. Kezban woont nu bij haar moeder, die bovendien haar huis heeft moeten aanpassen voor haar dochter.

Femicide of pogingen daartoe komen voorbij in de Hart van Nederland-podcast 'Vrouwenmoord'. Beluister hieronder de meest recente aflevering en abonneer je vooral om niks te missen:

Totaal verwoest

De jonge vrouw werd in haar hoofd geraakt door een kogel, en raakte twee maanden in coma. Sindsdien moet ze zich voortbewegen in een rolstoel en heeft haar moeder dus aanpassingen moeten verrichten aan haar woning. Het leven van Kezban is dus totaal verwoest, zei ze eerder tegen Hart van Nederland.

In deze video vertelt Kezban over de dag van de schietpartij, en wat voor een effect deze elke dag op haar heeft:

Kezban kreeg kogel in haar hoofd en overleefde dat
1:39
Kezban kreeg kogel in haar hoofd en overleefde dat

Kezban was 21 toen ze in 2020 in haar eigen huis in Middelburg werd neergeschoten. Het is onduidelijk wat er aan de schietpartij voorafging. Ze zegt dat ze ruzie had met een vriend die haar bedreigde, maar hij zegt dat hij tijdens het schoonmaken van een wapen deze per ongeluk afvuurde. Van de rechtbank kreeg hij 2,5 jaar cel, veel te weinig volgens Kezban. Het hoger beroep dient binnenkort.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.